До Міжнародного дня рідної мови



у дитячій бібліотеці
Це перлина і твердиня, це оазис і берегиня, це Свята Матір і вічно юна квітка, глибина духовності і чаша безсмертя рідного народу.  Хто це? Це наша люба, велична українська мова.
Свята рідної мови завжди приваблюють, хвилюють підростаюче покоління.  Ось і 22 лютого до Міжнародного дня рідної мови у Зборівській бібліотеці для дітей проведено свято «Квітни, мово, зірницями слова», яке підготували і провели працівники книгозбірні.
Адже свято в стінах читального храму не обходиться без юних і активних читачів-учнів обох шкіл м.Зборова. Як натхненно, з великою любов’ю декламували вірші про рідну мову Аліна Древніцька, Ангеліна Хом’як, Діана Дяк, Віра Сурм’як. Український народ любить жартувати. Яка б не була втомлена людина, але, почувши влучний жарт, усміхається. Так, Богдан і Тарас Перетятки розвеселяли своїми гуморесками присутніх. Учасникам свята було запропоновано гру-подорож «У царство рідної мови». Діти працювали у групах  «Чомусики», «Пізнайки», «Питайлики», «Барвінчата». Капітани команд одержали конверти. В них були завдання: відгадати загадки, закінчити прислів’я, прочитати скоромовку.
Цитувалися вислови видатних людей про мову. В бібліотеці влаштовано розгорнуту книжково-ілюстративну виставку «Рідна мово моя пелюсткова, ти у серці народу живеш» . Про роль і значення української мови розповіла вихователь групи продовженого дня ЗОШ I-IIIст. №2 Ірина Іванівна Бурак.
Такі заходи збагачують душу та розум, виховують у юного покоління любов до рідного краю і мови, почуття гордості, що ми – українці, відповідальні за кожне слово і вчинок.
















Надія Николишин,
завідувачка бібліотекою для дітей   

Немає коментарів:

Дописати коментар