Літературна година "Вона жива і вічно буде жити"


      В  бібліотеці – філії № 1 с. Озерна було проведено літературну годину з нагоди 83 - річчя української поетеси  Ліни Василівни Костенко «Вона жива і вічно буде жити» . Свято розпочалось одним із віршів ювілярки, який прочитав Андрій Колодій:
«Краса – і тільки, трішечки краси,
душі нічого більше не потрібно.
Чи, може, в цім калейдоскопі літ,
де все нещадно звичне і щоденне,
ти просто мені дивишся услід
і трохи любиш сни свої про мене?»
    
    Відвідувачі бібліотеки мали можливість переглянути презентацію про життя і творчий шлях поетеси, що була  підготовлена Уляною Паньків. Вони ознайомились із її біографією, детально почули про найвідоміші і най актуальніші твори Костенко, зокрема, роман «Маруся Чурай» та «Записки українського самашедшого».
    Для поезії Ліни Костенко характерне перш за все надзвичайне вміння через мовлення персонажа, через кожне його слово розкрити усю глибину його натури. І це вміння в романі «Маруся Чурай» виявилося якнайкраще.

«Ця дівчина... Обличчя, як з ікон.
І ви її збираєтесь карати?!
А що, як інший вибрати закон, —
не з боку вбивства, а із боку зради?»

наголосила зав. бібліотекою Ярослава Паньків. Читачі бібліотеки особливо захопились розповіддю про роман «Записки українського самашедшого», адже цьому твору Ліна Василівна присвятила майже десять років. Також гості свята мали можливість взяти участь у літературній вікторині «Життя іде без корректур» , яку підготувала бібліотекар Галина Дядик. 



 








Ярослава Паньків,
зав.бібліотекою №1 с.Озерна

Немає коментарів:

Дописати коментар