Літературна вікторина "Тарасовими шляхами"



Щовесни, коли тануть сніги,
І на рясті засяє веселка,
Повні сил і живої снаги
Ми вшановуємо пам'ять Шевченка

І знову вічна Шевченкова весна прийшла на нашу землю. Святкуємо всі день народження Пророка. На повний голос говоримо про мудре й живе слово, твердимо про здійснення Тарасових мрій і сподівань.
Ось і 7 березня до 199-ої  річниці від дня народження Т.Г.Шевченка у Зборівській бібліотеці для дітей проведено літературні читання «Слово Тарасове вічне, як вічна матінка-земля». Працівники  бібліотеки здійснили заочну подорож-мандрівку стежками Великого Кобзаря  з дитинства до сірих буднів в засланні, провівши літературну вікторину «Тарасовими шляхами». Діти читали  народом складені про нього прислів’я та приказки. Вірші поета декламували активні читачі книгозбірні – учні обох шкіл м.Зборова Інна Чорній, Віра Сурм’як, Аліна Древницька, Тарас і Богдан Перетятки. А поезію проТ. Шевченка зачитували Каріна Кобилюх, Аліна Перетятко і Марія Макарчук.
В читальному залі було влаштовано книжко-ілюстративну виставку «Вогонь поезії не згас».
Пам'ять про геніального українського поета і художника ніколи не вмре в людських серцях. Його твори житимуть вічно. Ми вчимося у Тараса шанувати і любити рідну землю, рідний народ, рідну мову.  Тому що Шевченко для нас – це не тільки те, що вивчають у школі, бібліотеках, а й те, чим живуть.










 
 





                                                                             
Галина Борисяк,
бібліотекар Зборівської бібліотеки для дітей

Немає коментарів:

Дописати коментар