Година пам'яті "Той квітень не забудеться ніколи..."



Горем і болем увійшов  понад 20 років тому в наше життя Чорнобиль, що розділив долю людей на «до» і «після». Безлюдні вулиці Прип’яті, кинуті школи, будинки, дитячі садки, що застигли, колючий дріт зони.
…Весна 1986 року в Україні була первоцвітом садів. Місто спало. Була тепла квітнева ніч, одна із найкращих ночей року, коли листя зеленим туманом проступала на деревах. Спало місто Прип’ять, спала Україна, вся наша країна спала, іще не знаючи про величезне нещастя, яке ступало на нашу землю…
30 квітня у сільській школі с. Озерна була  згадана і вшанована ця трагічна дата. Класний керівник  6-5 класу  Наталя Сович разом із бібліотекарем бібліотеки – філії № 1 с. Озерна Уляною Паньків підготували годину пам’яті  «Той квітень не забудеться ніколи…». Діти читали вірші, розповідали хронологію подій 26 квітня 1986 року. Класний керівник у свою чергу ознайомлювала учнів із наслідками Чорнобильської трагедії. Також у 8-А класі була проведена екологічна година «Біль Чорнобиля з роками не минає», проведена класним керівником Ганною Яворівською, де були представлені відео ролики з ЧАЕС. Хвилиною мовчання  було вшановано пам'ять загиблих і померлих внаслідок аварії…
 Присутні мали можливість переглянути презентацію «Дзвони Чорнобиля», ілюстрований плакат «Чорнобиль не має минулого», та книжкову виставку «Важкий тягар Чорнобильського краю» підготовлену  працівниками бібліотеки-філії  №1с.Озерна.
Проходять роки …Після аварії на Чорнобильській АЕС минув 28-ий рік а біль не вщухає, тривога не полишає людей…Раною злочинно непростимою ятриться Чорнобиль України. Це слово кожен сприймає з острахом та упередженням.
Чорнобиль – це відірваний від України і замордований край Батьківщини. Це зона національної трагедії.


 
Уляна Паньків,
завідувачка бібліотекою-філією №1 с.Озерна

Немає коментарів:

Дописати коментар