Інновації в сільській бібліотеці




Бібліотека – це той храм, де народжується і зберігається духовність. Недарма в давнину бібліотеку називали «дім життя»,  «притулок мудрості», «аптека для душі».
Такою є бібліотека-філія с.Висипівці, яка має привабливий вигляд, сяє чистотою і свіжістю, інтер’єр прикрашають квіти, а найголовніше –естетично оформлені книжкові виставки. На її базі методично-бібліографічним відділом Зборівської ЦБС для бібліотечних працівників району проведено майстер-клас на тему «Інновації в сільській бібліотеці».
Із вступним словом до колег звернувся директор Зборівської ЦБС Михайло Лукачат. Учасників заходу зустріли запашним короваєм і привітали діти-користувачі бібліотеки. Цікаву презентацію про свою роботу на комп’ютері зробила бібліотекар Надія Котовська, а також провела вікторину для присутніх. Вони мали змогу оглянути роботи членів гуртка «Умілі руки», який діє при бібліотеці. На виставці, присвяченій Великодню, були представлені писанки і рушники, вишиті бісером, виставлені вироби з соломки, ниток, кольорового паперу. Досвідом своєї роботи ділилися бібліотекарі Лариса Ковальчук і Володимира Яніга. З консультаціями на теми «Гармонійне поєднання традиційних та інноваційних напрямів роботи бібліотеки», «Гурткова робота з дітьми в бібліотеці» виступили спеціалісти центральної бібліотеки.
Підсумки майстер-класу зробила начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Галина Кухаришин. Вона побажала всім міцного здоров’я, творчих успіхів у роботі. На закінчення заходу всі учасники відвідали Висиповецьку школу.
 















Ярослава Кладик,
провідний методист Зборівської ЦБС

Немає коментарів:

Дописати коментар