Музей культури і побуту «Острівець нашої прадавності».


  

Серед замріяних горбів де бере початок річка Лопушанка, притока Серету, розкинулося село Лопушани – чудове своєю природою  і працьовитими людьми.
Сива давнина міцно переплелась тут із недавньою минувшиною. Лопушанці безмежно любили свій край, а нині коли йде відродження нації і розбудова української державності  ця любов набирає особливого звучання. Наповнюється новим змістом і бібліотечне краєзнавство.
Бібліотека в Лопушанах – заклад в якому можна змістовно провести вільний час. Надзвичайну зацікавленість і схвальні відгуки у жителів села набув краєзнавчий музей, який створений при бібліотеці завдяки вмінню і таланту бібліотекаря Мисик Марії Василівної, енергійної, справжнього фахівця своєї справи із сорокарічним бібліотечним стажем роботи. В музеї вдало використано зразки старої вишивки, вироби з глини, дерева, тут справжня піч з глиняними горщиками, колиска, бамбетель,  мисник, що створює приємне враження про село та його людей і допомагає прищепити юним читачам почуття патріотизму, любові до своєї батьківщини, гордості за рідну землю.
Доповнює музейні експонати  література краєзнавчого характеру, яка виділена на окремому стележі і включає в себе книги, статті про область в цілому, інші краєзнавчі документи в яких висвітлюється економічний стан краю, його історичні і культурні особливості, екологічні проблеми, а також твори місцевих письменників, публікації про знатних людей та інше, а також довідково-бібліографічний апарат з питань краєзнавства.
Сьогодні бібліотека – берегиня звичаїв та традицій рідного краю.







 















Методично-бібліографічний відділ Зборівської ЦБС
  

Немає коментарів:

Дописати коментар