Щоб не втрачалися традиції



Вечорниці під назвою «Правдиві історії» відбулися в с.Олієві.  Марія Костенко  (керівник гуртка «Іграшка») і бібліотекар Оксана Лемега разом зі своїми вихованцями спробували відтворити це старовинне народне дійство.
Літні люди, які були запрошені розказували різні правдиві історії, що запам’яталися з дитинства. Вони теж, на жаль, не пам’ятають вечорниць, хоча декому і за 80. Але можуть переповісти те, що їм говорили старші.
Людей старшого покоління стає все менше, і ці історії забуваються, губляться, тому потрібно запам’ятовувати та відроджувати традиції, тому це дуже цікаво. Головне, що дітям подобаються такі заходи, це дає можливість розвивати їх таланти.
Директор школи Володимир Кривоніс зібрав чоловіків і жінок, які протягом всього заходу співали під баян українських пісень.


Панувала приємна домашня атмосфера. Стіл був прикрашений вишивками, картинами, роботами з бісеру сільських майстринь.
Гуртківці розвеселяли людей сценками, гуморесками, розважали піснями, віршами. Марія Беньо (вчитель фізкультури) продемонструвала  «Аеробіку». Для найменших був танець маленьких каченят. Для всіх присутніх у залі звучав вальс. А на завершення  можна було посмакувати солодкою випічкою.
Оксана Лемега,
бібліотекар бібліотеки с.Оліїв
18.06.2017р.

Немає коментарів:

Дописати коментар