«У кожній думі Кобзаря , живе могутня Україна»




«У кожній думі Кобзаря , живе могутня Україна»

      Шевченкове слово – живе і вічне, над ним непідвладний час.  10 березня до дня народження великого Кобзаря в Залозецькій бібліотеці проведено годину поезії «У кожній думі Кобзаря, живе могутня Україна».  До бібліотеки завітали,  як юні так  і дорослі читачі. Розпочався захід піснею «Реве та стогне Дніпр широкий», яку  виконав  на сопілці учень 6 класу Тимчишин Володя. Юні користувачі бібліотеки розповідали про життєву долю великого українського поета, читали його вірші, уривки з поем. Тарасове слово звучало з вуст дітей щиро і проникливо. Бібліотекарі разом з керівником гуртка будинку дитячої і  юнацької творчості Грицик Оксаною провели конкурс між користувачами бібліотеки на знання творів Т. Г. Шевченка, всі по черзі декламували «Заповіт».  З метою популяризації творчої спадини та патріотичного виховання, пов’язаного з іменем Кобзаря,  бібліотекарями  організовано виставку  робіт учнів молодших класів створених за мотивами творів Т.Шевченка. Дана виставка - це роздум юних художників про життя і творчий шлях великого Кобзаря.                  
      Також  організовано виставку репродукцій картин Т.Г . Шевченка. Про історію написання картин користувачам розповіли бібліотекарі Кара Наталя,  Ковальчук Лариса та керівник Гуртків БДЮТ  Грицик Оксана.     
       Працівниками бібліотеки влаштовано тематично-ілюстровану книжкову виставку "Тарас Шевченко  - велика і невмируща слава Українського  народу" .  Перегляд літератури «Наша  дума, наша пісня не вмре, не загине… от де,  люде, наша Слава, Слава України!» провела бібліотекар Базан Галина.
     Такі заходи сприяють вихованню патріотичних почуттів учнів та їх шанобливого ставлення до культури українського народу.
     Від того, чи знайдеться місце для Тараса Шевченка в нашій душі, залежить, ким ми є і ким будемо. Адже для всього світу вже понад півтора століття слово «Україна» нерозривно пов'язане з ім’ям Тараса Шевченка, бо йому судилося стати вісником мрій і прагнень народу, символом своєї нації та країни.
    








     Бібліотекарі Залозецької бібліотеки

Немає коментарів:

Дописати коментар