Екологічна година: «А ймення зорі цій полин...»



            26-го квітня в Залозецькій бібліотеці проведено екологічну годину: "А ймення зорі тій полин...". В книгозбірні влаштовано книжкову виставку:
 "Чорнобиль - наш чорний біль ". Проведено перегляд літератури: " І гіркота пече полинна ". Бібліотекарі Лариса Ковальчук та Наталя Кара розповіли дітям, що серед людей , які захищали нас від смертельної небезпеки, були і наші земляки : Іван Степанович Бонк, Любомир Ярославович Волинець, Петро Миколайович Лакоцький, Іван Йосипович П`єх, Богдан Казимирович Гнатів, Борис Петрович Стойкевич, Богдан Володимирович Шаркевич, Роман Антонович Бартіш. Вшанували пам`ять померлих ліквідаторів хвилиною мовчання і запаленими свічками. Серед них наші односельці Ярослав Греля, Іван Питляр, Степан Любунь, Степан Барабаш.
  Сьогодні Чорнобиль для нас – це майже три з половиною мільйонів постраждалих від катастрофи та її наслідків; це майже 10 відсотків територій України, що зазнали прямого радіаційного ураження, це 160 тисяч людей із 129 населених пунктів, яким довелося залишити рідні домівки і переїхати жити в інші місця.
            Користувачі  бібліотеки переглянули відео-фільм про Чорнобильську трагедію: "Цей день в історії".



Лариса Ковальчук,                                                                                                         
бібліотекар бібліотеки смт.Залізці
26.04.2016р.

Немає коментарів:

Дописати коментар