Тиждень дитячого читання: "Ми читаємо завзято, а читання нам – це свято"



З 4 по 8 квітня у Зборівській бібліотеці для дітей проходив Тиждень дитячого читання. Це чудова нагода для популяризації серед дітей читання, книги і, власне, бібліотеки як скарбниці знань.
Розпочався тиждень днем нової книги «Познайомтесь! Ми новенькі! Кожна нова книга в бібліотеці – це подія, це завжди таємниця і знайомство, здатне принести ні з чим незрівняне задоволення. З користувачами 1-4 кл. проводили хвилинку інформаційних повідомлень «Дивосвіт нової книги». Другого дня проводили майстер-клас «Паперові фантазії».


 Діти виготовляли квіти способом торцюванням, квілінгом, з гафрованого паперу. А  також цього дня взяли участь у виготовленні настінного панно «Карта України».

Третього дня оформляли виставку-перегляд «Мандри українською книгою» на якій була зібрана література українських письменників-ювілярів 2016р. Годину спілкування «Свято Благовіщення» проводили четвертого дня. Читачів було ознайомлено з історією проходження цього великого весняного свята. Також діти дізнались багато прикмет та повір’їв, які прийшли до нас ще з давніх-давен. На закріплення теми подивились документальний фільм «Свято Благовіщення».
На завершення Тижня дитячого читання проводили казкову вікторину «Як не знаєш – прочитаєш, коли мудрий - відгадаєш». «Забута казка – це золоте намисто, яке впало на морське дно» - такими словами було розпочато вікторину, учасниками якої стали користувачі 1-4 кл. Чи достатньо добре діти знають героїв улюблених казок – дізнавались бібліотекарі, які підготували для малят кілька цікавих випробувань.
Найбільш кмітливі та уважні читачі проявили себе, розгадуючи хитромудрі загадки на казкову тематику. А на завершення переглянули мультфільм  «Пригоди Цибуліно».
Цьогорічне свято проходило під гаслом «Слався, величайся, зіркою гори, українська книжка серед  дітвори».




Надія Николишин,
завідувачка бібліотекою для дітей
08.04.2016р.

Немає коментарів:

Дописати коментар