Мовознавча година "Мови рідної скарби"



21 лютого у світі відзначають Міжнародний день рідної мови. Дехто вважає мову лише засобом порозуміння між людьми. Насправді ж цим не вичерпується її значення. У мові закодовує нація всю свою історію, багатовіковий досвід, здобутки культури, духовну самобутність. Мова для кожного народу стає ніби другою природою, що оточує його, живе з ним всюди і завжди. 
Утвердивши в Україні мову ми збережемося як європейська держава та піднімемо в кожного українця дух національної свідомості та гідності.
Щоб вшанувати рідну мову у Зборівській центральній районній бібліотеці для дорослих проведено мовознавчу годину «Мови рідної скарби». На свято були запрошені заступник голови районної державної адміністрації Олександр Парацій, начальник відділу культури і туризму районної державної адміністрації Галина Кухаришин, директор централізованої бібліотечної системи Михайло Лукачат.
Про красу та милозвучність української мови розповідали юні читачі, учні школи №1 Ірина Кульчицька, Аліна Пелих, Тоня Кімпінська, Віка Процик, Назар Гринда, Христина Пузяк, Іра Мельник, Олена Костур, Надя Черніцька, Оля Бартош, Юля Грицюк, Ілона Андріїшин.
Доповненням до заходу була книжкова виставка «О мово моя, душа голосна України».




Ганна  Павленко,
бібліотекар читального залу Зборівської ЦБ
19.02.2016р.

Немає коментарів:

Дописати коментар