Святкування Андрія



3 давніх-давен наша Україна славиться величними традиційними святами й обрядами. Кожен, хто не черствіє душею, хто сповнений любові доброти до української спадщини повертається до традицій свого народу. Одним iз свят, яке завжди відзначали нaшi батьки, діди, прадіди, було велике зимове свято, особливо важливе для молоді — день Андрія.  Це свято відзначається 13 грудня i вважається днем пам'яті мученицької  смерті одного iз дванадцяти апостолів Христових — Андрія Первозванного.   В ніч на Андрія молодь України з давніх - давен збиралась на вечорниці для розваг та спілкування.  
12 грудня в Залозецькій бібліотеці вже традиційно юні читачі зустрічаються для того, щоб послухати  про давні традиції українців,  для цього було влаштовано книжкову виставку «Українські традиції та звичаї».

На бібліотечних вечорницях було і кусання під дзвінкий сміх калити, і треба було розсмішити   пана Коцюбинського – вартового, який стереже калиту,а також – ворожіння.  Кидали нитку у воду і спостерігали  як вона крутиться в ній, ворожили на тарілках,  хустках, чоботах . В бібліотеці було чути  веселі парубоцькі жарти, дівочий сміх, ігри.




Цього вечора в бібліотеці панувала надзвичайна атмосфера доброзичливості.
Смакували, пампушками із сюрпризами, напекла  Наталя  Кара .
Наталя Кара,
бібліотекар бібліотеки смт.Залізці

Немає коментарів:

Дописати коментар