Літературний альманах «Незгасне світло Кобзаря»



Виховання у молодого покоління почуття патріотизму, відданості справі зміцнення державності нині визнані проблемами загальнодержавного масштабу.
Кожне нове покоління людей живе і розвивається у певному національному середовищі, життя якого залежить від особливостей державного устрою країни. Дитина від народження перебуває під впливом як соціально-економічних умов, так і національної специфіки: побутового життя, культури, народних звичаїв, традицій. Вона переймає від дорослих багатство рідної мови, відчуття прихильності та симпатії до духовності свого народу, поступово призвичаюється до усталених морально-правових норм. Усе це веде до появи у неї особливих рис національної психології – ментальності, які стають підґрунтям для виховання громадянина-патріота.
З цією метою працівники бібліотеки разом з керівником гуртків будинку дитячої творчості  Макар Ольгою Євгенівною підготували і провели 31 березня  інсценізовану літературно – музичну композицію за твором  Т. Г. Шевченка
«Гайдамаки». Ця поема є невід’ємною складовою у національно-патріотичному виховання підростаючого покоління. Інсценізація цього твору  припала до душі  кожному учаснику дійства. Діти душевно відтворили історичні образи героїв. Вистава пройшла в національному і патріотичному дусі. На завершення виступу всі присутні виконали гімн України.
В бібліотеці були влаштовані книжкові виставки  «Рідна і єдина , найкраща в світі Україна», «Кобзарева зоря світить вільній Україні»,  проведено  перегляд  літератури «Тарас Шевченко - національний поет  України».







Наталя Кара,
бібліотекар бібліотеки смт.Залізці

Немає коментарів:

Дописати коментар