Вечір поезії "Ми чуємо Тебе, Тарасе крізь століття "



Вечір поезії «Ми чуємо Тебе, Тарасе крізь століття» присвячений 200-річчю від дня народження Тараса Григоровича Шевченка відбувся у бібліотеці-філії с.Ярчівці.  А також в бібліотеці була оформлена  книжкова виставка «Геній, поет, художник».
Розпочався вечір під звуки пісні «Реве та стогне Дніпр широкий». Вели програму  Бартосевич Люба та Березюк Софія. З поетичною творчістю Тараса Шевченка ознайомила Мартюк Ліля. Читали вірші Кобзаря  Козак Христина, Гошко Юля і Валя, Гинда Аліна, Березюк Тарас і Софія «Садок вишневий коло хати», «І виріс я на чужині», «І золотої, й дорогої», «Думи мої, думи мої», уривок з поеми «Тополя».
Цей вечір поезії, допоміг кожному збагнути по новому силу Тарасового слова. Слухаючи натхненні сторінки поезії Шевченка, відчуваємо їх свіжість, пристрасність, життєву схвильованість. І хоч люди й події зображені в них давно відійшли у минуле, гаряче серце поета, наче звертаючись до нас сьогодні, хвилює і зворушує безмежною вірою в людину, у світле майбутнє людства. В знак шани й любові до Кобзаря читались вірші поетів Тернопілля  К.Бутовської, О.Михальчук, П.Сороки. Закінчився вечір поезії під звуки Тарасового «Заповіту».













Світлана Маркевич,
бібліотекар бібліотеки с.Ярчівці  

Немає коментарів:

Дописати коментар