Творчий конкурс «Слово, пісня, дума Кобзаря, ви окраса й суть мого життя»


«Слово, пісня, дума Кобзаря,
Ви окраса й суть мого життя»
Коли б не Він, той люди б нас не знали
Коли б не Він, про нас не чув би світ…
                                        О.Кобець
У 2014 році вся Україна і прогресивна світова спільнота відзначають 200- річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Він увійшов в історію української культури як видатний поет, прозаїк, драматург, художник,  творець нової літератури.
Під час Шевченківських днів у бібліотеці для дітей проходив творчий конкурс «Слово, пісня, дума Кобзаря, ви окраса й суть мого життя», який складався з трьох турів:
           I – життя і творчість Т.Шевченка,
            IIконкурс читців,  
            IIIвікторина по творчості письменника.
З вступним словом виступила вчитель ЗОШ  I-III ст. № 2 Оксана Володимирівна Волошин, яка розповіла про життєвий і творчий шлях Шевченка. Під час конкурсу читців визначили найкращих: Віра Сурм’як, Наталя Багрій, Яна Грицишин, Діана Дяк, Мар’яна Сікотовська, Віка Кармазин, Денис Шпортун, Каріна Кучер. Їх було нагороджено грамотою. А на питання вікторини правильно відповіли: Михайло Горпинюк, Олександра Венгер, Віталій Терапіщий, Христина Слівінська, Марія Майка, Олег Шкрібляк,  Оля Руда, Таня Кулик, Богдан Стельмах, Андрій Кривоніс. Дівчата співали «Садок вишневий коло хати».
На завершення заходу директор ЦБС Михайло Лукачат нагородив грамотою Оксану Волошин і її вихованців 4-А клас, як найкращий читаючий клас за активну участь у конкурсі та з нагоди 200- річчя від дня народження Т.Г.Шевченка.
Читаємо більше Кобзаря! Адже сам Шевченко любив читати вголос і роздавав свої рукописи і тому був  широко знаний ще за  свого життя. Він – наша гордість, наша слава. Поповнюйтесь духом Шевченківського слова, щоб відчути себе дітьми народу, який жив, живе і буде жити вічно.





Бібліотекарі дитячої книгозбірні

Немає коментарів:

Дописати коментар