З нагоди 21- річниці Незалежності України

    Святкування Дня Незалежності України в с. Ярославичі розпочалося з служби Божої, яку відслужив о.Євген Мушинський.  Люди щиро молилися і просили Бога, щоб послав Україні щастя, долю, щоб український народ  жив в мирі і достатку.
    Опісля з хоругвами, піснями присутні вирушили до стрілецької могили, щоб помолитися і вшанувати пам'ять про героїв. Далі був святковий концерт «Молюсь за тебе, Україно!».
   Вели програму Катруся Бловчак та Зорянка Вересюк. Сцену про
Маму-Україну та її синів-символів Держави показали: Мати-Україна Софійка Вересюк, 1-ий син Герб -  Богдан Головчак, 2-ий син Прапор – Михайлик Пасічник, 3-ий син Гімн – Русланчик Рак. Вірші про Україну розповідали Іван Качан, Андрій Шидловський, Ігор Пасічник, Марійка Кікоть, Катруся Душна, Марійка Антонюк. У виконанні дівчат прозвучала пісня  «О Україно, о люба ненько». Вчителька української мови та літератури Марія Пасічник прочитала оптимістичне оповідання про нашу милозвучну, найкращу в світі мову. Підтвердила її слова піснею «Мово моя материнська» Марія Вересюк.
   Авторський вірш про юнака, який віддав своє життя про Україну прочитала Ольга Ковальковська. Вірш про неньку долю України Петро Редька.
   Чудовим співом потішили присутніх Галина Шидловська та Марія Вересюк. У  їхньому виконанні прозвучала пісня «Україна – червона калина».   На закінчення всі заспівали «многая літа».
      А також присутні на святі мали змогу ознайомитись з книжковою виставкою:  «Усе це моя країна із гордим ім’ям -Україна».
Захід проведено спільно з сільським клубом та школою.



   Наталя Гладун,
   бібліотекар бібліотеки с.Ярославичі
   2012р.

Немає коментарів:

Дописати коментар