Святкування Покрови



14 жовтня у храмі Пресвятої Євхаристії села Озерна (Хутір) свято Покрови Пресвятої Богородиці відзначали всі парафіяни. Після богослужіння ведучі Андрій Парадюк та Софійка Яворівська   розповіли усім присутні про усю значущість цього свята для багатьох поколінь нашого народу. Упродовж  віків свято Покрови було найбільшим святом для козаків, Українська Повстанська Армія віддалась під опіку Пресвятої Богородиці. Далі історичною сценкою Настя Марич, Олег Хрущ, Юля Томашевська та Ірина Марич повели усіх присутніх у далекі воєнні роки.



 Хор церкви виконував повстанські пісні: «Рости, рости черемшино», «Йшли селом партизани», «Ой у лісі на полянці». На завершення свята Ірина Марич продекламувала вірш «Я — не окраїна, я — не руїна.  Я — Україна, я — Україна!». Прозвучав гімн України. Отець Михайло щиро подякував усім учасникам цього дійства, та тим хто до нього долучився.
У бібліотеці – філії №3 с. Озерна було представлено книжково- ілюстративну виставку «Благослови, Пречиста Діво, Царице неба і землі,Тисячолітню Україну».   
Ярослава Паньків,
бібліотекар бібліотеки-філії №3 с.Озерна
17.10.2016р.

Немає коментарів:

Дописати коментар