Святкування День Соборності України



22 січня Україна відзначала День Соборності України приурочений до Акту об’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки. Воєдино злилися століттями відірвані одна від одної частини України – Галичина, Буковина, Закарпаття і Наддніпрянська Україна. Соборність Українських земель має глибоке історичне коріння, спирається на споконвічну мрію народу про власну незалежну соборну державу.
День Соборності є символом єдності нашого народу, який нагадує про героїчні сторінки історії країни, про традиції загальнонаціональної єдності, які не раз допомагали рідній країні вистояти під час суворих випробувань.
Два роки тому 22 січня саме у день Соборності у Києві загинули кращі сини України перші Герої Небесної Сотні Сергій Нігоян, Михайло Жізневський, Юрій Вербіцький, Роман Сеник.
На сьогодні день святкування дня Соборності України має велике значення. В якому б куточку ми не жили, якою б мовою ми не розмовляли релігійних або політичних переконань не дотримувались, наші серця об’єднані до України. Цій події була присвячена тематична виставка «Великий день єднання» яка функціонувала в читальному залі центральної  бібліотеки. До уваги читачів матеріали з історії Державотворення України, її соціально-економічного розвитку, а також про співпрацю  України з міжнародною спільнотою.


Працівники відділу обслуговування ЦБ
22.01.2016р.

Немає коментарів:

Дописати коментар