Урок пам’яті «День пам’яті та надії»



9 травня  в Залозецькій бібліотеці було проведено  урок пам’яті під назвою «День пам’яті та надії».  Читачі Залозецької бібліотеки, водночас члени  історико-краєзнавчого гуртка Залозецького БДЮТ у цей день згадували подвиг тих, хто у роки другої світової війни кував нашу перемогу.
 Топорницька Марта продекламувала вірш «Дві душі» такими словами:  «Допоки в серці існує ще любов, життя не обірветься і відродиться знов» . Про подвиг українських воїнів різних поколінь розповідали присутнім шестикласники  Мельник Христинка, Петришин Юра, Кульчинська Діана і Маргарита, Романішин Богдан і Катруся. Також діти уважно слухали розповідь нашого шановного гостя – єдиного на сьогоднішній день у Залізцях ветерана Великої Вітчизняної  війни, нашого односельця Анатолія Антоновича Душинського. Він розповів всім присутнім про багато моментів із свого фронтового життя, про всі труднощі які довелось перебороти у післявоєнні роки, а також поділилась своїми спогадами цих далеких воєнних літ пенсіонерка Луцько  Ганна Михайлівна.


Пан Анатолій зробив для нашого  селища великий подарунок – фігуру Ангела – охоронця.

Наші третьокласники Хабібулін Мар´ян  і Оля, Диконта Христина, Мельник Софійка, Топорницький Тарас, Боса Марічка, Вахівський Іванко, Грицик Максим, щиро побажали всім миру і щастя.
Урок пам’яті вела керівник історико-краєзнавчого  гуртка Оксана Грицик. Із словами подяки звернулась до присутніх бібліотекар Лариса Ковальчук, Наталя Кара і дочка ветерана Ольга Анатолівна.
 Чудові маки для ветерана і всіх присутніх виготовили діти у бібліотеці на заняттях гуртка «Країна рукоділля» разом з бібліотекарем дитячого залу Наталею Карою. Також в бібліотеці було влаштовано книжкову виставку   «Важкими дорогами війни».                      



 Кара Наталя,
бібліотекар бібліотеки смт.Залізці

Немає коментарів:

Дописати коментар