Вечір-пам'яті



Під звуки гімну майдану «Пливе кача…»  при запалених свічках розпочався  вечір –пам`яті у Залозецькій бібліотеці.
Пам'ять стукає в наші серця і просить ніколи не забувати ці імена, адже всі ці юнаки положили на алтар  Вітчизни найдорожче, що в них було – своє життя Олександр Капінос, Ігор Костенко, Устим Голоднюк, Назар Войтович, Андрій Рава… 
 Кара Юля, Беркита Галя, Нікулай Юля, Луцик Наталя, Романевич  Вікторія, Запухляк  Аліна розповіли присутнім про героїв Майдану. Спогадами про пережите на Майдані з дітьми поділились очевидці цих подій – Процик  Марія Степанівна і Демчишин Сергій Ілліч.
Бажаним і довгожданим гостем для дітей став воїн АТО, житель нашого селища Барановський Володимир Степанович,  який пів року захищав кордон нашої Вітчизни, оберігаючи спокій українців. Наші читачі бібліотеки, водночас члени гуртка Залозецького будинку дитячої творчості разом з своїм керівником Грицик Оксаною Ярославівною, під час занять гуртка « Країна рукоділля» плели обереги, малювали малюнки вчили вірші про події,  які мають місце в нашому житті.  
Грунтовська Оля, Вегера Вікторія, Топорницька Марта,  Романишин Настя привітали воїна квітами і хорошим теплим словом.
Володимир Степанович розповів про свої воєнні будні, а також поділився своїм особистим – на війні він знайшов своє кохання – дівчину Катю. Ми дуже щиро пораділи за нього і наші найменші учасники  Топорницька Юля, Луцик Оксана щиро побажали «Повертайтеся, будь ласка,  живим,  я прошу небагато, не мало. Кожен вечір молюсь всім святим, щоб нещастя тебе не спіткало».  Діти подарували  нашому землякові і його бойовим товаришам  обереги і малюнки. Вечір зустрічі закінчився спільною молитвою за здоров`я всіх захисників Вітчизни. Також всі присутні могли ознайомитись з виставкою світлин «Світлій пам`яті Героїв  Небесної Сотні».
 Під час свого виступу депутат обласної ради Демчишин Сергій презентував і подарував різні друковані матеріали,  які були видруковані і поширювались під час майдану.




Наталя Кара,
бібліотекар дитячого відділу смт.Залізці

Немає коментарів:

Дописати коментар