Обговорення "Безсмертна дочка Прометея"




В приміщені бібліотеки -філії с. Гаї –Розтоцькі  пройшло обговорення творчого шляху  Л.Українки під гаслом «Безсмертна дочка Прометея». У ці дні українці усього світу говорять про Лесю Українку, бо саме 1 серпня виповнюється 100 років від дня смерті поетеси. Іншої такої жінки-письменниці немає у світі.
По-різному  складаються людські долі. Лесина ж доля була незвичайна. Щедро обдарована талантом, наділена ніжним, чутливим серцем, сповнена палкої любові до людей, поетеса зазнала і великого горя. Впродовж усього життя її переслідувала хронічна, невиліковна тоді хвороба. Але ніщо не змогло зламати Лесю. Вона - і поетеса, і прозаїк, і публіцист, і драматург, і учений  та перекладач. Самостійно вивчила вісім мов, знала їх настільки добре, що могла читати твори на цих мовах в оригіналі. ЇЇ переклади дотепер вважаються одними з кращих.
 На відміну від інших українських письменників, творчість Лесі Українки легко вписується  у світову літературу, не втрачаючи при цьому національної приналежності.











Надія Нітефор,
бібліотекар бібліотеки с.Гаї-Розтоцькі


Немає коментарів:

Дописати коментар