Тиждень дитячого читання
   
   «Мій друже, супутнику, книго моя, завжди на дозвіллі де ти – там і я» під такою назвою у центральній бібліотеці для дітей з 2 по 8 квітня тривав Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Саме 2 квітня народився всесвітньовідомий казкар Г.Х. Андерсен.
   У рамках святкування бібліотекарі проводили заходи.  Відкриття тижня розпочалось бібліотечним уроком «Вшануємо книгу», де говорили про неї як витвір людських рук. Другого дня мандрували по сторінках дитячих журналів під час гри-вікторини «Розумні і кмітливі». Третій день присвятили читанню віршів, приказок про весну.
    Подорожам  Країною казок присвятили четвертий день. Розпочала свято читець Юлія Слівінська віршем  «Тиждень дитячої книги». Улюблену тему розкривали ведучі Аліна Древніцька і Галина Коцур. На свято завітала Королева Книга (Ангеліна Хом’як) і мешканці Книгарії (Тарас  Перетятко і Віра Сурм’як) .      Оскільки  свято відбувалося в квітневу пору, до нас завітала Дівчина-весна (Соломія Цвірла) і вихованці дитячого садочка «Вербиченька». А також у їхньому виконанні прозвучали вірші та пісні про книгу.
      Читачів, які брали участь у заході, нагородили грамотами і дипломами за читацьку активність.
   Дитяча бібліотека співпрацює з Будинком дитячої творчості, дитсадочками міста, які допомагають у проведенні свят. Ляльковий театр представив глядачам казкову виставу «Пригоди поросятка».
   П’ятого дня проводили літературну годину  «Письменники-ювіляри 2012 року» (адресована Ганні Костів-Гусці – 65 років, Григорію Петрику-Попику – 80 років, Богдану Лепкому – 140 років від дня народження).
   Останній день присвятили огляду літератури духовної тематики, оскільки відбувалось напередодні Христового Воскресіння.
   Основне завдання Тижня – залучити дітей та учнівську молодь до читання, домогтися, щоб друковане стало їх постійною потребою. Книга має стати їх другом, порадником, учителем.



 


Надія Николишин
завідувачка дитячою бібліотекою 

08.05.2012р.

Немає коментарів:

Дописати коментар