«Подорож в королівство книг»



Уже традиційно в Залозецькій бібліотеці наприкінці навчального року проводяться екскурсії для учнів 1-4 класів. Так і в цьому році з 28 по 30 травня до бібліотеки спішили учні нашої школи.
З цікавістю діти слухали розповіді бібліотекаря дитячого відділу Наталі Карої, яка познайомила їх з книжковим королівством і його жителями - книгами. Бібліотекар також розказала дітям як поводитись з книгами, як користуватись бібліотекою, де і як розміщені книги. Юні читачі ознайомились з правилами поводження з книгою, вчились вибирати книги. Бібліотекар розповіла який шлях проходить книга від задуму автора до читача. Також розказала дітям, що таке ілюстрація, як вона допомагає зрозуміти зміст прочитаного. Мета екскурсії-самостійно навчити вибирати книги за допомогою тематичних полиць, книжкових виставок, рекомендаційних списків літератури. В бібліотеці діти дізнались, що таке енциклопедія, словник, довідник, і як ними користуватись.
Діти ознайомились зі структурою всієї бібліотеки, відвідали музейний куточок «Дивокрай», де їх зацікавили старовинні речі і розповіді про їх призначення. Під час екскурсії було проведено конкурс загадок «З якої я казки».
Учні 2- А класу прочитали вірші про книги, а також подарували альбом зі своїми малюнками.
     





                                                                                             
Наталя Кара,
бібліотекар дитячого відділу


Немає коментарів:

Дописати коментар