У книг канікул не буває



Літо для дітей - найпрекрасніша пора року, бо воно приносить для них найдовші канікули, коли можна вдосталь відпочити, по засмагати та покупатися в річці, а якщо пощастить, то і побувати на морі.
Проте не слід забувати про відпочинок у бібліотеці. Адже у книг канікул не буває!
23 червня у бібліотеці філії №3 с. Озерна були проведені голосні читання. Не дивлячись на літню спеку юних мандрівників казками зібралось чимало. Маленькі гості заходу із задоволенням проявляли свою майстерність читання казок.
Діти мали можливість ознайомитися із книжкою виставкою, де були представлені нові цікаві книги казок.
Після завершення мандрівки книгою, діти не спішили розходитись адже для них ще був сюрприз, конкурс на кращий малюнок казкового героя. Учасники яскраво проявили свій інтерес до казкових героїв, їхні малюнки були вражаючі.
Ось так цікаво пройшла літературна мандрівка книгами в бібліотеці-філій №3 с. Озерна.






Паньків Уляна,
бібліотекар бібліотеки №3 с.Озерна

"Свято дитинства"



В перший день літа ми відзначаємо Міжнародний День захисту дітей. З цієї нагоди в селі Ярчівці було проведено «Свято дитинства» організоване бібліотекарем Світланою Маркевич, яка коротко розповіла про історію свята. Діти привітали усіх присутніх віршами.
Проводилась вікторина «Відгадай героя казки». За правильну відповідь учасник отримував кружечок, в кінці свята хто отримав найбільшу кількість кружечків той став переможцем.
У програмі свята були конкурси: «Склади із букв слово», «Уривки із казки встав пропущені слова», «Склади веселку», «Хто із казкових героїв зайвий?», «Із пазлів скласти малюнок», «Малюнок на асфальті».
За підсумками найбільшу кількість кружечків отримали:  перше місце –  Христина Козак,  друге – Валентин Галела, третє місце розділили між Назарем Кирик та Мартою  Лаврик. Усі учасники свята отримали медалі та призи у вигляді книг, розмальовок та блокнотів. Свято вдалось на славу всі були дуже задоволені, ще й тим що участь у конкурсах брали не тільки діти, але й батьки.
Допомагали у проведенні свята клубний працівник с.Волосівка  Світлана Ялечко та бібліотекар с.Підгайчики Іванна Костюк.
 









Світлана Маркевич,
бібліотекар бібліотеки с.Ярчівці

«Подорож в королівство книг»



Уже традиційно в Залозецькій бібліотеці наприкінці навчального року проводяться екскурсії для учнів 1-4 класів. Так і в цьому році з 28 по 30 травня до бібліотеки спішили учні нашої школи.
З цікавістю діти слухали розповіді бібліотекаря дитячого відділу Наталі Карої, яка познайомила їх з книжковим королівством і його жителями - книгами. Бібліотекар також розказала дітям як поводитись з книгами, як користуватись бібліотекою, де і як розміщені книги. Юні читачі ознайомились з правилами поводження з книгою, вчились вибирати книги. Бібліотекар розповіла який шлях проходить книга від задуму автора до читача. Також розказала дітям, що таке ілюстрація, як вона допомагає зрозуміти зміст прочитаного. Мета екскурсії-самостійно навчити вибирати книги за допомогою тематичних полиць, книжкових виставок, рекомендаційних списків літератури. В бібліотеці діти дізнались, що таке енциклопедія, словник, довідник, і як ними користуватись.
Діти ознайомились зі структурою всієї бібліотеки, відвідали музейний куточок «Дивокрай», де їх зацікавили старовинні речі і розповіді про їх призначення. Під час екскурсії було проведено конкурс загадок «З якої я казки».
Учні 2- А класу прочитали вірші про книги, а також подарували альбом зі своїми малюнками.
     





                                                                                             
Наталя Кара,
бібліотекар дитячого відділу


Міжнародний день захисту дітей




 Свято радості та одвічної надії

      У перший літній день в Україні, як і у всьому світі відзначають добре і радісне свято – День захисту дітей.
     Дитинство – це чудова пора сподівань на прекрасне життя та здійснення мрій.  Адже саме в дітях ми хочемо бачити щасливе майбутнє. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край. У малечі не повинно бути нещасливого дитинства, і за це маємо відповідати ми, дорослі, тому турбота про дітей, захист їхніх прав повинен стати одним із найголовніших наших обов’язків.
    Саме цього дня у Зборівській бібліотеці для дітей було дуже гамірно. На свято зібралися дошкільнята і діти молодшого шкільного віку. На подвір’ї  книгозбірні лунала музика. Навіть дощова погода не завадила і не зіпсувала радісний настрій дітвори. Вони малювали на асфальті, танцювали, розказували вірші, гуморески, співали, за що і були нагороджені призами. А яке свято без солодощів. Підприємець Ярослав Грицай і працівники бібліотеки організували для дітей солодкий стіл.
     Закликаємо усіх кожного дня зігрівати теплом і любов’ю кожне дитяче серце, об’єднувати зусилля заради майбутнього і тоді маленькі громадяни виростуть достойними людьми і неодмінно стануть гордістю України.









                



 









     
    
     Наталія Лис,
    бібліотекар Зборівської бібліотеки для дітей